ФИТОЛОР ИМУНО за силен имунитет

Витамин С и цинк

Витамин С

Допринася за силен имунитет, като чрез своето антиоксидантно въздейстие защитава клетките от увреждане от страна на агресивните свободни радикали. Витамин С има особено значение за запазване на собствените отбранителни сили на тялото. Приемането на достатъчно количество витамин С е необходимо за оптималното функциониране на имунната система, особено през есенно-зимния сезон, когато тялото има повишена нужда от приема му.

Витамин С не може да се съхранява в организма продължително време, затова ежедневният му прием и особено във формула с удължено освобождаване е от изключителна важност когато защитните сили са отслабени.

Цинк

Цинкът е основен микроелемент, който участва в почти всички жизнени процеси. Цинкът е съставна част на над 300 ензими, които от своя страна отговарят за активирането на различни процеси на обмяната на веществата в организма. Цинкът допринася за силна имунна система и играе съществена роля при мобилизирането на защитните сили.

Състав на 1 капсула с удължено освобождаване

Витамин С (L-аскорбинова киселина) 300mg, цинк (цинков сулфат) 10mg (25mg), оцветители: рибофлавин (витамин В2), бетакаротен (провитамин А), помощни вещества.

Приложение

Витамин С и цинк са необходими при простудни и вирусни заболявания.

Дозировка

По 1 капсула един или два пъти дневно. Да се приема с достатъчно количество вода. Да не се дъвче капсулата.

Прочети Лекарските Препоръки
Търсете продуктите Фитолор в добрите аптеки